Mount Helena

Assistance for Business Clinic

  • Share:
  •  
Name: Assistance for Business Clinic
Date: April 21, 2020
Registration: Register Now
Event Description:
2020 ASSISTANCE FOR BUSINESS CLINIC
The Assistance for Business Clinics are designed to assist new and established businesses, accountants, bookkeepers, human resource professionals and attorneys with pro-actively preventing unnecessary claims and/or charges by providing updated information on Unemployment Insurance Tax requirements, workers’ compensation, Montana’s discrimination laws, FMLA, tax incentives, minimum wage, overtime, new hire reporting, USERRA laws and regulations.

PRESENTATIONS INCLUDE:
Department of Labor & Industry:  Wage & Hour, Unemployment Insurance Tax, Unemployment Insurance Benefits, Workers’ Compensation, Human Rights Bureau, Job Service Montana – Labor Market Information
Employer Support of Guard & Reserve: USERRA
Department of Public Health & Human Services:  New Hire Reporting and Child Support
Montana Department of Revenue:  Withholding and e-Services
USDOL Wage and Hour Division:  Family and Medical Leave Act (FMLA only in Helena, Bozeman, Missoula, Billings & Butte)

CLINIC SCHEDULE:
Registration:  7:30 a.m. – 8:00 a.m.  
Opening Remarks & Agency Presentations:  8:00 a.m. – 5:00 p.m.
 
Registration
7:30 a.m. to 8:00 a.m.                             Registration


8:00 a.m. to 8:45 a.m.         Montana Department of Revenue Withholding & E-Services (45 - min) Jennifer Williams
 
8:45 a.m. to 9:15 a.m.         Child Support Enforcement & New Hire Reporting  (30 min) Shawn Rafferty         


9:15 a.m. to 10:25 a.m.       Workers’ Compensation (70 min) Cindy Zimmerman
 
10:25 a.m. to 10:35 a.m.    Break     


10:35 a.m. to 11:35a.m.      Wage & Hour & Independent Contractor (60 min) 
                                                Logan Jackson     
                                            
11:35 p.m. to 12:00 p.m.    Employer Support for the Guard & Reserve (25 min)
                                      Montana ESGR Volunteer 
 
 
12:00 pm. to 1:00 p.m.        Lunch
              
1:00 p.m. to 1:55 p.m.         Job Service – LMI, Job Service, Registered Apprenticeship (55 min) Mike Peery, Job Service- Rhonda Huseby, Jay Reardon   
 
1:55 p.m. to 2:55 p.m.        Unemployment Insurance Benefits (60 min)
                                                Jennifer Bertrand 
 
2:55 p.m. to 3:05 p.m.         Break
 
3:05 p.m. to 4:00 p.m.        Unemployment Insurance Contributions (55 min)
                                               Scott Moothart 
 
4:00 p.m. to 5:00 p.m.         Salary Requirements & Exempt from Overtime vs. Non-Exempt - Fair Labor Standards Act (USDOL) (60 min) Steve Glassford
Location:
Delta Hotel
Contact Information:
Kristin
Fees/Admission:
$50 per person
Set a Reminder:
Enter your email address below to receive a reminder message.